Multe (fisk) på kuglegrill

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Visninger
5771
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Multe (fisk) på kuglegrill

Efter at multen er renset og fileteret skal fisken smøres i olivenolie.
Der krydderes med salt og peber.
De hakkede krydderurter – dild, bredbladet persille og rødløg – fordeles på “kødsiden”.
Fileterne kommer på en varm kuglegrill med skindsiden ned af. Låget på grillen lægges på.
Efter ca. 10 min. er fisken klar. De kan være en god ide at tage et par “kig” til kødet, så det ikke får for meget.
Fisken kan serveres med kartofler og et citron stykke.

Kilde til nedenstående er SkagenfoodMulte
Multen er kun lejlighedsvis på besøg i de danske farvande. Overvejende i perioden fra juni til oktober. Multen kommer fra Middelhavet og Sydeuropas Atlantiske kyst, ligesom den er almindelig i Sortehavet og Det Kaspiske Hav. Multen er en varmtvandsfisk og en stimefisk. Nogle stimer vandrer således fra Sydeuropa langs kysten helt op til Skagen.
Levevis
Multen er næsten vegetar. Den lever af småfisk, men allermest af planteplankton. Det sidstnævnte er meget sjældent blandt fisk.
Multens kød er fast, saftigt og velsmagende. Multen er særligt eftertragtet i Sydeuropa. I Frankrig nedsaltes multens æggestokke, som herefter anvendes til forskellige lokale specialiteter.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?