Nakkefilet i ovn

Bedømmelse: 5.0/5. Fra 2 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
150 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Frokost
Hovedret
Madpakke
Visninger
14539
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 1/2 kg
Svinekød, nakkefilet, helt afpudset (Nakkekotelet)
Nakkefilet i ovn

Hvis der er fedtkant på nakkefileten, så lad den sidde. Rids fedtkanten ned til kødet i små firkanter.
Krydr fileten godt med salt og peber.
Læg i et ildfast fad og hæld vand ved, så det står ca. 1 cm op om nakkefileten.
Stil fadet i en kold ovn og sæt temperaturen til 180 grader.
Nakkefileten skal have omkring 2 timer for at være gennemstegt.
Tjek med jævne mellemrum, og tilføj evt. mere vand.
Kernetemperaturen skal ligge på 80 grader.
Lad hvile i 20 minutter.Serveringsforslag:
Den gode gammeldaws… hvide kartofler, skysovs og rødkål
Flødekartofler og en god salat
I burgerboller m. agurkesalat og rødkål
Eller… på rugbrød
Tips: Et stegetermometer er næsten uundværligt og kan efterhånden købes i de fleste dagligvarer butikker til rimlige priser.





Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?