- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 1918
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 15, 2019
- 5 1
- Æbler
En lækker dessert behøver ikke være hverken dyr eller kompliceret, her er et bud 🙂
Ingredienser:
Æblekompot:
5 æbler – (gerne lidt syrlige, jeg har brugt nedfaldsæbler fra haven)
1/2 dl. Rørsukker
1 tsk. Kanel
1 tsk. Vaniliesukker
Creme:
2 spsk. Creme Fraiche 18 %
1 tsk. Rørsukker
1 tsk. Vaniliesukker
Øvrige ingredienser:
Marie kiks
Mørk chokoladestykker
Start med at karamelisere sukkeret på en stor pande ved middel varme. Imens skrælles æblerne, skæres i grove tern og ligges i vand (evt. Med lidt citronsaft) så de ikke bliver brune. Når sukkeret er smeltet og har fået farve, uden at brænde på, kommes æblerne i. Når æblerne lige er vendt med sukkeret og det syder godt, kommes der et par skefulde af æblevandet ved, så det koger med. Tilsæt kanel mens retten simre. Når æblerne er halvvejs udkogt tages det af varmen og vaniliesukkeret tilsættes. Lad så retten køle ned i køleskabet.
Rør creme fraiche med sukker og vaniliesukker – smag til så det passer din smag, men pas på det ikke bliver for sødt, da æblerne også er søde.
Server ikke æblekompotten for kold, den er bedst hvis den lige har stået ved stuetemperatur i 10 min først.
- Se beskrivelse
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.