- Forberedelsestid
- 25 minutter
- Tilberedningstid
- 65 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 5 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 2837
- Pris pr. Portion
- 30.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 2, 2014
- 450 g
- laksefilet (frost)
- 500 g
- Helbladet spinat (frost)
- 8 stk
- Store tomater
- 250 g
- Friske lasagneplader el. 10 stk. tørrede
- 5 dl
- Minimælk 0.5 % fedt
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 1 tsk.
- Salt og peber
- 150 g
- Revet ost
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 tsk.
- Muskatnød, stødt
Tø spinaten op og hæld væden fra. Skær tomaterne i skiver og laksen i strimler på ca. 1 1/2 cm. bredde
Klip eller skær spinaten nogle gange på kryds og tværs så den bliver lidt findelt.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Kom den kolde mælk i en gryde sammen med melet og pisk grundigt til det koger ( eller brug bare 1/2 l. Karolines Køkken hvid mælkesovs 4% ) Pas på det ikke brænder på.
Kom den optøede spinat i stuvningen. Tilsæt citronsaft, og evt. 2 fed hvidløg, eller efter smag,- personligt synes jeg, det forhøjer smagen. Smag til med salt og peber og evt. muskat.
Smør et ildfast fad godt, ca. 30 x 20 cm. og læg
et lag lasagneplader,
derefter spinatstuvning,
så laksestrimler,
tomatskiver og lidt revet ost
Så igen lasagneplader, spinatstuvning, laks, tomater, ost. Slut med lasagneplader. Læg tomatskiver ovenpå og drys med et pænt lag revet ost, jævnt fordelt.
Dæk fadet med staniol og sæt det ved 200 grader midt i ovnen i ca. 40 minutter. Fjern staniolen og skru ned til 150 grader og bag lasagnen videre til overfladen er gyldenbrun.
Lasagnen kan også laves med kogt skinke i strimler i stedet for laks.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.