- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 40 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Dessert
Jul - Visninger
- 2669
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 7, 2019
- 2 1/2 dl
- Risengryn, grødris, polerede, rå
- 1 dl
- lunkent vand
- 1 l
- Sødmælk
- 1 tsk.
- Salt
- 1 stk
- Kanel-sukker, til drys
- 1 stk
- Smør
Når det bliver december, laves der mad efter gamle opskrifter og traditioner, som er med til at skabe ekstra stemning omkring middagsbordet. Risengrød er et klassisk, dansk julehit, som har været serveret i flere hundrede år, og som børn og voksne fortsat holder af.
Denne enkle nisserisengrød er lavet ud fra gammel opskrift og vil med sikkerhed blive en favorit i hjemmet og bringe julestemningen hos alle.
- Hæld vand og ris i en gryde og bring det i kog i cirka 2 minutter
- Tilsæt sødmælken gradvist mens du rører rundt i gryden og bringer grøden i kog
- Lad grøden koge færdig ved middel varme med låg i cirka 35 minutter
- Rør i den ofte så du undgår, at den brænder fast i bunden, eller at der laves klumper i grøden
- Smag afslutningsvist grøden til med lidt salt og server den varm sammen med kanelsukker og smør
- Kanelsukker kan laves af 4 spsk. sukker og 1 spsk. stødt kanel
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.