- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Frokost
Hovedret - Visninger
- 5368
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 17, 2011
- 1 stk
- Agurk
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 1 l
- Græsk youghurt 10%
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 500 g
- Oksekød, middelfedt
- 1 bdt.
- Persille, frisk
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 tsk.
- Koriander, stødt
- 1 tsk.
- Spidskommen, stødt
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 tsk.
- Chilipulver sød
- 1/2 tsk.
- Smør, saltet
- 3 dl
- Vand
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 4 dl
- Couscous
- 1 stk
- Løse majs, tilbehør
Okse-spyd i ovn: Lad træ-spyd trække i vand i 30 minutter. Ælt en fars af hakket oksekød, revet løg, hvidløg, chilipulver, stødt koriander, spidskommen og salt og peber fra kværn. Skyl og hak persille fint og kom i farsen, ælt med. Form farsen til aflange kødboller, og stik spyddet igennem, tryk farsen fast om spyddet. Læg spyddene på en plade med bagepapir, og grill i en forvarmet ovn ved 225 grader, midterste rille i ca. 10-15 minutter (afhængigt af hvor store man laver dem). Kan også laves som okse-deller i ovn, hvis man ikke har spyd.
Cous-cous: Hæld cous-cous i en skål, og hæld over med kogende vand, drys lidt salt og peber ved, og tilsæt en god olivenolie og en smørklat. Dæk til med staniol og lad hvile i ca 10 minutter. Rør i cous-coussen og tilsæt evt. lidt ekstra olie hvis den virker for tør.
Server med tzatziki, løse majs og brød. Se min opskrift på mynte-tzatziki (mynten kan udelades): https:/mynte-tzatziki-4327/
Kan også serveres med ris eller grovfritter, og tomat salsa, se opskrift på salsa: https:/tomatsovs-salsa-dip-4359/
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.