Okse-spyd i ovn m/ tzatziki & cous-cous

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Buffet
Frokost
Hovedret
Visninger
5368
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Agurk
1 tbsp.
Citronsaft
3 stk
Hvidløg, fed
1 tsk.
Salt, groft
2 knsp.
Peber, friskkværnet
2 tbsp.
Olivenolie
1 l
Græsk youghurt 10%
1 stk
Løg eller zittauerløg
500 g
Oksekød, middelfedt
1 bdt.
Persille, frisk
1 tsk.
Salt, groft
2 knsp.
Peber, friskkværnet
1 tsk.
Koriander, stødt
1 tsk.
Spidskommen, stødt
2 stk
Hvidløg, fed
1 tsk.
Chilipulver sød
1/2 tsk.
Smør, saltet
3 dl
Vand
2 tbsp.
Olivenolie
4 dl
Couscous
1 stk
Løse majs, tilbehør
Okse-spyd i ovn m/ tzatziki & cous-cous

Okse-spyd i ovn: Lad træ-spyd trække i vand i 30 minutter. Ælt en fars af hakket oksekød, revet løg, hvidløg, chilipulver, stødt koriander, spidskommen og salt og peber fra kværn. Skyl og hak persille fint og kom i farsen, ælt med. Form farsen til aflange kødboller, og stik spyddet igennem, tryk farsen fast om spyddet. Læg spyddene på en plade med bagepapir, og grill i en forvarmet ovn ved 225 grader, midterste rille i ca. 10-15 minutter (afhængigt af hvor store man laver dem). Kan også laves som okse-deller i ovn, hvis man ikke har spyd.
Cous-cous: Hæld cous-cous i en skål, og hæld over med kogende vand, drys lidt salt og peber ved, og tilsæt en god olivenolie og en smørklat. Dæk til med staniol og lad hvile i ca 10 minutter. Rør i cous-coussen og tilsæt evt. lidt ekstra olie hvis den virker for tør.
Server med tzatziki, løse majs og brød. Se min opskrift på mynte-tzatziki (mynten kan udelades): https:/mynte-tzatziki-4327/
Kan også serveres med ris eller grovfritter, og tomat salsa, se opskrift på salsa: https:/tomatsovs-salsa-dip-4359/

Velbekomme!




Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?