- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 50 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
Høst - Visninger
- 3499
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 22, 2011
Oksecuvette med rodfrugter i rødvin, og en lækker kartoffelmos, hvor jeg har vendt revet peberrod i (kan udelades), og en meget velsmagende rødvinssovs.
Tænd ovnen på 150 grader. Klargør rodfrugter og kartofler. Rids fedtet på stegen i terne prik huller i og fyld med hvidløgs stykker. Gnid stegen ind i groft havsalt og peber fra kværn. Steges hurtigt i i lidt smør på en pande, og kommes i et fad sammen med rodfrugter, laurbær, citrontimian, løg og hvidløg. Hælde rodfrugterne over med rødvin. Tilberedes i ovnen ca. en time afhængigt af hvor rødt man ønsker kødet.
Rødvins-sovs: Svits hurtigt lidt tomatkoncentrat af i en gryde, og hæld rødvin ved. Kog op og hæld stege/rodfrugt fonden ved, tilsæt krydderier og piskefløde. Lad sovsne står og koge godt ind, jævn evt. med lidt maizena hvis den er for tynd. Smag til.
Lad stegen hvile under staniol, skær ud og server med peberrods-kartoffelmos og rodfrugter.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.