- Forberedelsestid
- 90 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 1 personer
- Kategori
- Tilbehør
- Visninger
- 2296
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 28, 2009
- 2 stk
- Bladselleri (stænger)
- 2 stk
- Laurbærblade
- 2 stk
- Gulerod/gulerødder
- 1 tbsp.
- Peberkorn
- 10 stk
- Hvidløg, fed
- 1 bdt.
- Suppevisk
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 5 kg
- Okseben
- 1 l
- Vand
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 1/2 stk
- Fennikel, knold, rå
Oksefond
1) Hak grøntsager i mindre tern.
2) Okseben kommes i ovnen ved høj varme indtil de er brune. Tiden varierer efter om det er en varmluftsovn eller ej. Tag dem ud når de er brune.
3) Svits hakket løg i lidt olie i en stor gryde. De må ikke blive brune.
4) Tilsæt resten af grøntsagerne og laurbærblade og svits i 1 minut yderligere.
5) Tilsæt vand samt de brunede okseben, kog op og lad det simre i 30 minutter. Skum fedt samt urenheder væk løbende.
6) Tilsæt suppevisk samt knuste peberkorn og lad simre yderligere 15 minutter. Skum fedt sam urenheder væk.
7) Si fonden og lad den køle af.
Kan holde sig i ca. 10 dage i køleskab. Kan også fryses ned.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.