Oksefond

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
90 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
1 personer
Kategori
Tilbehør
Visninger
2296
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 stk
Bladselleri (stænger)
2 stk
Laurbærblade
2 stk
Gulerod/gulerødder
1 tbsp.
Peberkorn
10 stk
Hvidløg, fed
1 bdt.
Suppevisk
1 stk
Løg eller zittauerløg
5 kg
Okseben
1 l
Vand
2 tbsp.
Olivenolie
1/2 stk
Fennikel, knold, rå

Oksefond
1) Hak grøntsager i mindre tern.
2) Okseben kommes i ovnen ved høj varme indtil de er brune. Tiden varierer efter om det er en varmluftsovn eller ej. Tag dem ud når de er brune.
3) Svits hakket løg i lidt olie i en stor gryde. De må ikke blive brune.
4) Tilsæt resten af grøntsagerne og laurbærblade og svits i 1 minut yderligere.
5) Tilsæt vand samt de brunede okseben, kog op og lad det simre i 30 minutter. Skum fedt samt urenheder væk løbende.
6) Tilsæt suppevisk samt knuste peberkorn og lad simre yderligere 15 minutter. Skum fedt sam urenheder væk.
7) Si fonden og lad den køle af.
Kan holde sig i ca. 10 dage i køleskab. Kan også fryses ned.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?