Oksemørbrad

Bedømmelse: 2.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
3 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
9494
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Oksemørbrad, afpudset

Oksemørbrad
Størrelsen på en oksemørbrad varierer, så det absolut bedste er at bruge et stegetermometer, dette kan købes billigt i de fleste supermarkeder. Beregn ca. 200 – 250 gr. oksemørbrad pr. person til en hovedret.
Punkt nr. 4 er meget vigtig at være opmærksom på i denne opskrift!
1) Oksemørbraden pudses fri fra hinder og sener som er i kødet. Den smule fedt som er på, må gerne blive, for den svinder ind under tilberedning.
2) Mørbraden svitses på en varm pande på alle sider.
3) Kom den i et fad og sæt den i ovnen i ca. 20 – 25 minutter ved ca. 160 grader. Sæt et stegetermometer i midten af mørbraden der hvor den er tykkest.
Centrumtemperaturen skal være: 60 grader = rød. 62 grader = rosa. 66 = Lidt rosa/gennemstegt.
4) Tag mørbraden ud af ovnen ca. 4 – 5 grader INDEN den når den temperatur du ønsker!!!!
5) Kom mørbraden i staniol og lad den hvile i 15 minutter inden du skærer den ud. Mens oksemørbraden hviler steger den videre i staniolen, det er derfor man skal tage den ud af ovnen, inden den når den temperatur, man ønsker den skal ende med at have.
Velbekomme!


En kommentar

  1. Anonym sagde på januar 10, 2012

    Hmmm! Jeg er meget uenig i de

    Bedømmelse: 3.1/5. Fra 8 stemmer.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?