- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 40 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 3 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 9494
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 22, 2009
Oksemørbrad
Størrelsen på en oksemørbrad varierer, så det absolut bedste er at bruge et stegetermometer, dette kan købes billigt i de fleste supermarkeder. Beregn ca. 200 – 250 gr. oksemørbrad pr. person til en hovedret.
Punkt nr. 4 er meget vigtig at være opmærksom på i denne opskrift!
1) Oksemørbraden pudses fri fra hinder og sener som er i kødet. Den smule fedt som er på, må gerne blive, for den svinder ind under tilberedning.
2) Mørbraden svitses på en varm pande på alle sider.
3) Kom den i et fad og sæt den i ovnen i ca. 20 – 25 minutter ved ca. 160 grader. Sæt et stegetermometer i midten af mørbraden der hvor den er tykkest.
Centrumtemperaturen skal være: 60 grader = rød. 62 grader = rosa. 66 = Lidt rosa/gennemstegt.
4) Tag mørbraden ud af ovnen ca. 4 – 5 grader INDEN den når den temperatur du ønsker!!!!
5) Kom mørbraden i staniol og lad den hvile i 15 minutter inden du skærer den ud. Mens oksemørbraden hviler steger den videre i staniolen, det er derfor man skal tage den ud af ovnen, inden den når den temperatur, man ønsker den skal ende med at have.
Velbekomme!
Hmmm! Jeg er meget uenig i de