Ossobuco

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedningstid
155 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
3631
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 stk
Hvidløg, fed
3 stk
Timian, kviste (frisk)
2 dl
Hvidvin, tør
1 stk
Hakkede tomater, konserves
2 stk
Løg eller zittauerløg
1 1/2 kg
Kalveskank
1 1/2 dl
Vand
2 tbsp.
Olivenolie
2 tbsp.
Hvedemel
4 stk
Bladselleri (stænger)
2 stk
Gulerod/gulerødder
1 stk
Laurbærblade
Ossobuco

Kalveskanken skæres og saves i skiver på fire centimeters tykkelse – det er ubetinget lettest at de købes i skiver. Ellers skal der bruges en sav. Der skæres nogle snit i de yderste sener i hver skive. Melet krydres med salt og peber og kødet vendes i det. Grønsagerne renses og skæres i stykker. Olien varmes op i en stor gryde og ved høj varme brunes kødet. Kødet tages op, og løg og hvidløg svitses. Herefter tilsættes resten af grønsagerne, som svitses med. Bland kødet i igen og tilsæt vin, tomat, laurbær, timian og bouillon. Lad retten simre under låg i cirka to timer til kødet er mørt og falder af benene.
Ossobuco smager godt med eksempelvis kartoffelmos.


En kommentar

  1. Anonym sagde på februar 18, 2010

    “Kalveskanken skæres i”

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?