- Forberedelsestid
- 35 minutter
- Tilberedningstid
- 155 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 3631
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 24, 2009
- 3 stk
- Hvidløg, fed
- 3 stk
- Timian, kviste (frisk)
- 2 dl
- Hvidvin, tør
- 1 stk
- Hakkede tomater, konserves
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 1/2 kg
- Kalveskank
- 1 1/2 dl
- Vand
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 2 tbsp.
- Hvedemel
- 4 stk
- Bladselleri (stænger)
- 2 stk
- Gulerod/gulerødder
- 1 stk
- Laurbærblade
Kalveskanken skæres og saves i skiver på fire centimeters tykkelse – det er ubetinget lettest at de købes i skiver. Ellers skal der bruges en sav. Der skæres nogle snit i de yderste sener i hver skive. Melet krydres med salt og peber og kødet vendes i det. Grønsagerne renses og skæres i stykker. Olien varmes op i en stor gryde og ved høj varme brunes kødet. Kødet tages op, og løg og hvidløg svitses. Herefter tilsættes resten af grønsagerne, som svitses med. Bland kødet i igen og tilsæt vin, tomat, laurbær, timian og bouillon. Lad retten simre under låg i cirka to timer til kødet er mørt og falder af benene.
Ossobuco smager godt med eksempelvis kartoffelmos.
“Kalveskanken skæres i”