- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 110 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 7752
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 4, 2009
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 1/2 tbsp.
- Hvedemel
- 2 tbsp.
- Ribsgele
- 1/2 l
- Bouillon
- 1/2 tbsp.
- Rosmarin
- 10 stk
- Enebær
- 2 dl
- Fløde 13 %
- 1 1/2 kg
- Dyrekølle
- 20 g
- Smør, saltet
Forvarm ovnen til 225 grader.
Fjern løse hinder fra kødet og tør det.
Knus enebærrene i en morter og bland det med salt og peber.
Gnid dyrekøllen i krydderiblandingen.
På en rist over en bradepande lægges kødet.
Den iskolde smør skæres i tynde skiver og halvdelen lægges øverst på køllen.
Køllen brunes midt i ovnen i et kvarter.
Tag den ud og dæmp varmen til 125 grader. Den sidste halvdel af smørret lægges på dyrekøllen og et stegetermometer sættes i.
Bouillonen hældes i bradepanden som sættes tilbage i ovnen i cirka en time til stegetermometret viser mellem 62-65 grader.
Stegeskyen hældes fra og dyrekøllen hviler i den slukkede ovn hvor temperaturen skal nå mellem 65-68 grader.
Si skyen i en gryde.
Ryst fløden og melet til en jævning.
Bring skyen i kog og rør jævningen i og bland ribsgeleen i.
Kog sovsen igennem ved svag varme og smag til med salt og peber.
Hej,