Pæretærte med chokolade og mandler

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedningstid
70 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Dessert
Visninger
2483
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
175 g
Mørk chokolade også med orange
3 tbsp.
Sirup, lys
8 tbsp.
Sukker (melis)
125 g
Mandler
400 g
Pære, konserves
80 g
Smør, saltet
2 stk
Æg
100 g
Hvedemel
2 tbsp.
kakaopulver
70 g
Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt

Bland mel og 25 g malede mandler i en skål. Skær margarinen i mindre stykker og smuldr den så i melblandingen. Saml dejen med lidt vand og stil den så i fryseren i ti min. Smør en tærteform på 20 cm i diameter. Rul dejen ud og læg den i formen. Prik bunden med en gaffel og stil tærteformen i fryseren. Hæld væden fra pærerne og dryp dem godt af. Rør 55 g smør og 4 spsk. sukker godt sammen til en luftig masse. Pisk æggene i og vend 100 g malede mandler i sammen med kakao og lidt mandelessens. Tag tærteformen ud af fryseren, fyld chokolademassen i og tryk de halve pærer forsigtigt ned i det. Bag tærten i en halv time ved 200 grader. Når tærten er kølet af drysses der med flormelis. Lav en dejlig chokoladesovs ved at komme 4 spsk. sukker, sirup og knap 1 dl vand i en gryde. Lad det smelte mens der røres og lad det simre et minut. Tag gryden af varmen og bland 175 g chokolade og 25 g smør i. Rør rundt til det er smeltet og server saucen til tærten.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?