- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 70 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 2483
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 13, 2009
- 175 g
- Mørk chokolade også med orange
- 3 tbsp.
- Sirup, lys
- 8 tbsp.
- Sukker (melis)
- 125 g
- Mandler
- 400 g
- Pære, konserves
- 80 g
- Smør, saltet
- 2 stk
- Æg
- 100 g
- Hvedemel
- 2 tbsp.
- kakaopulver
- 70 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
Bland mel og 25 g malede mandler i en skål. Skær margarinen i mindre stykker og smuldr den så i melblandingen. Saml dejen med lidt vand og stil den så i fryseren i ti min. Smør en tærteform på 20 cm i diameter. Rul dejen ud og læg den i formen. Prik bunden med en gaffel og stil tærteformen i fryseren. Hæld væden fra pærerne og dryp dem godt af. Rør 55 g smør og 4 spsk. sukker godt sammen til en luftig masse. Pisk æggene i og vend 100 g malede mandler i sammen med kakao og lidt mandelessens. Tag tærteformen ud af fryseren, fyld chokolademassen i og tryk de halve pærer forsigtigt ned i det. Bag tærten i en halv time ved 200 grader. Når tærten er kølet af drysses der med flormelis. Lav en dejlig chokoladesovs ved at komme 4 spsk. sukker, sirup og knap 1 dl vand i en gryde. Lad det smelte mens der røres og lad det simre et minut. Tag gryden af varmen og bland 175 g chokolade og 25 g smør i. Rør rundt til det er smeltet og server saucen til tærten.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.