- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Hovedret
Påske - Visninger
- 2061
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 19, 2009
- 750 g
- Grønne bønner, dybfrost
- 1 1/2 kg
- Kartofler
- 1 ml
- Smør, saltet
- 1 ml
- Salt, groft
- 2 ml
- Olivenolie
- 1 ml
- Oregano, tørret
- 1 1/5 kg
- Lammekølle og lammekølle udbenet
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 3 ml
- Maizena, brun
- 2 stk
- Hvidløg, fed
Lammekøllen
1) Tænd for ovnen på 225 grader.2) Pil hvidløgsfeddene og skær dem i 4 stykker på den lange led.3) Skær små lommer i kødet og stik hvidløgene ind.4) Drys med salt og peber. (1 tsk. salt pr. 500 g kød)5) Sæt kødet i ovnen i et ovnfast fad og lad det stege i alt 5 minutter per 100 gram (f.eks 1,2 kg = 60 min i alt) (rosastegt). Vend lammekøllen efter 10 minutter.6) Skru ned for varmen til 175 grader efter 20 minutter.Grøntsager
7) Kartoflerne skrælles og skæres over på langs.8) De lægges i et smurt ovnfast fad, pensles med olivenolie og drysses med oregano og lidt salt.9) Kartoflerne sættes i ovnen og steger ca. 45 minutter.10)Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Der puttes smør i vandet.Sovs
Når stegen er færdig.
11)Hæld stegeskyen i en gryde og jævn den med sovsejævner.Anretning
12)Skær kødet i skiver og anret det på et fad.Server evt. med salat eller flutes.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.