Påskelam med grønne bønner og kartofler

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
6 personer
Kategori
Hovedret
Påske
Visninger
2061
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
750 g
Grønne bønner, dybfrost
1 1/2 kg
Kartofler
1 ml
Smør, saltet
1 ml
Salt, groft
2 ml
Olivenolie
1 ml
Oregano, tørret
1 1/5 kg
Lammekølle og lammekølle udbenet
2 tsk.
Salt, groft
2 knsp.
Peber, friskkværnet
3 ml
Maizena, brun
2 stk
Hvidløg, fed

Lammekøllen
1)  Tænd for ovnen på 225 grader.2)  Pil hvidløgsfeddene og skær dem i 4 stykker på den lange led.3)  Skær små lommer i kødet og stik hvidløgene ind.4)  Drys med salt og peber. (1 tsk. salt pr. 500 g kød)5)   Sæt kødet i ovnen i et ovnfast fad og lad det stege i alt 5 minutter per 100 gram  (f.eks  1,2 kg = 60 min i alt) (rosastegt). Vend lammekøllen efter 10 minutter.6)     Skru ned for varmen til 175 grader efter 20 minutter.Grøntsager
7) Kartoflerne skrælles og skæres over på langs.8) De lægges i et smurt ovnfast fad, pensles med olivenolie og drysses med oregano og lidt salt.9) Kartoflerne sættes i ovnen og steger ca. 45 minutter.10)Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Der puttes smør i vandet.Sovs
Når stegen er færdig.
11)Hæld stegeskyen i en gryde og jævn den med sovsejævner.Anretning
12)Skær kødet i skiver og anret det på et fad.Server evt. med salat eller flutes.



Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?