- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 3727
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 8, 2011
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 100 g
- Pizza sovs
- 300 g
- Hvedemel
- 200 g
- Skinke - Bayonne, Serrano, Parma
- 200 g
- Durummel
- 15 g
- Bagegær
Det bliver til en lækker sprød pizza. Fyldet kan laves efter ønske, men her er forslaget til en nem pizza, som smager super.
Opløs gæren i 3 dl lunkent vand. Bland de to slags mel i sammen med salt og olivenolie. Rør det godt sammen og ælt dejen godt igennem i cirka 15 minutter. Den skal være smidig og elastisk. Stil dejen tildækket til hævning ved stuetemperatur i et par timer.
Gør kul, pizzasten og grill klar. Kullet skal ikke ligge lige under stenen, men i den ene side. Del dejen i mindre stykker. Til små portionspizzaer rækker dejen til 6 stk. Rul dejen tyndt ud. Smør pizzasovs på dejen, drys med revet ost, læg fyld på – her parmaskinke, rød peber, løg og slut af med krydderier og evt frisk mozzarella. Bag pizzaerne på en pizzastenen, oven på grillristen, med låg på. Den skal have kort tid – så hold øje med den – cirka 5-7 min. Når stenen er rigtig varm, går det meget hurtigt.
God appetit!
Hej Kristine;-) Jeg må da
Hej,