- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Visninger
- 1823
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 12, 2009
- 20 g
- Bagegær
- 300 ml
- Vand
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 tbsp.
- Olivenolie
- 500 g
- Hvedemel
Dette er min grundopskrift på pizzadej – der er til 1 bradepande. Dejen kan let fryses så jeg plejer at lave dobbelt portion og så fryse halvdelen ned.
Vandet varmes (f.eks. i mikroovnen) til det er lunkent (fingervarmt) og gæren udrøres i vandet. Salt, mel (gem ½ dl mel) og olie tilsættes og dejen æltes godt igennem.
Dejen justeres nu med mel indtil dejen ikke klæber til hænderne længere.
Stil nu dejen til hævning i en overdækket skål i ca. 60 min.
Tip 1: Man kan bruge forskellige melsorter. For en grov pizzadej bruges 1 del fuldkornshvedemel og 4 dele hvedemel. Man kan også forsøge sig med grahamsmel, speltmel og/eller andre melsorter.Tip 2: Man kan tilsætte lidt tørrede krydderier til dejen for at give den lidt mere smag. Jeg plejer at putte 1 spsk. tørret oregano i dejen.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.