Pizzadej

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Visninger
1823
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
20 g
Bagegær
300 ml
Vand
1 tsk.
Salt, groft
2 tbsp.
Olivenolie
500 g
Hvedemel
Pizzadej

Dette er min grundopskrift på pizzadej – der er til 1 bradepande. Dejen kan let fryses så jeg plejer at lave dobbelt portion og så fryse halvdelen ned.
Vandet varmes (f.eks. i mikroovnen) til det er lunkent (fingervarmt) og gæren udrøres i vandet. Salt, mel (gem ½ dl mel) og olie tilsættes og dejen æltes godt igennem.
Dejen justeres nu med mel indtil dejen ikke klæber til hænderne længere.
Stil nu dejen til hævning i en overdækket skål i ca. 60 min.
Tip 1: Man kan bruge forskellige melsorter. For en grov pizzadej bruges 1 del fuldkornshvedemel og 4 dele hvedemel. Man kan også forsøge sig med grahamsmel, speltmel og/eller andre melsorter.Tip 2: Man kan tilsætte lidt tørrede krydderier til dejen for at give den lidt mere smag. Jeg plejer at putte 1 spsk. tørret oregano i dejen.

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?