- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 35 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Buffet
Forret
Frokost
Hovedret
Høst
Morgenmad / Brunch - Visninger
- 6378
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 22, 2011
- 6 skive(r)
- Skinke - Bayonne, Serrano, Parma
- 1 tsk.
- Oregano, tørret
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 1 knsp.
- Muskatnød, revet
- 4 stk
- Kartofler
- 6 stk
- Butterdej, plader, frosne
- 2 dl
- Fløde 18 %
- 2 stk
- porrer
- 3 stk
- Æg
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
Anvend kogte kartofler fra dagen før, og færdig butterdej hvis det skal gå stærkt, el. tilbered alt fra bunden. Rens og skær porrer i mindre stykker. Forkoges i vand et par minutter, og afkøles lidt.
Pisk æg med fløde 18%, og krydr med lidt salt, peber, revet muskat og oregano. Kom lidt citronsaft ved.
Rul butterdej ud og beklæd en tærteform med dejen. Prik bunden med en gaffel, og forbag i ovn ved 225 grader ca. 10 minutter.
Kom porrestrimler i bunden (gem lidt til topping) og smuldr de kogte kartofler over. Hæld æggge-blandingen over. Kom strimler af bresaola skinke (italiensk lufttørret skinke) el. parmaskinke over, og drys over med porrer-strimler tilsidst.
Tærten bages i ovn næstnederste rille, ca. 30-35 minutter ved 225 grader.
Server tærten med blandet salat og en hjemmelavet hvidløgs dressing.
Velbekomme!
Er I sikker på at ovnen skal