Porre-kartoffel tærte m/ bresaola skinke

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
35 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Buffet
Forret
Frokost
Hovedret
Høst
Morgenmad / Brunch
Visninger
6378
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
6 skive(r)
Skinke - Bayonne, Serrano, Parma
1 tsk.
Oregano, tørret
1 tbsp.
Citronsaft
1 knsp.
Muskatnød, revet
4 stk
Kartofler
6 stk
Butterdej, plader, frosne
2 dl
Fløde 18 %
2 stk
porrer
3 stk
Æg
1 tsk.
Salt, groft
2 knsp.
Peber, friskkværnet
Porre-kartoffel tærte m/ bresaola skinke

Anvend kogte kartofler fra dagen før, og færdig butterdej hvis det skal gå stærkt, el. tilbered alt fra bunden. Rens og skær porrer i mindre stykker. Forkoges i vand et par minutter, og afkøles lidt.

Pisk æg med fløde 18%, og krydr med lidt salt, peber, revet muskat og oregano. Kom lidt citronsaft ved.

Rul butterdej ud og beklæd en tærteform med dejen. Prik bunden med en gaffel, og forbag i ovn ved 225 grader ca. 10 minutter.

Kom porrestrimler i bunden (gem lidt til topping) og smuldr de kogte kartofler over. Hæld æggge-blandingen over. Kom strimler af bresaola skinke (italiensk lufttørret skinke) el. parmaskinke over, og drys over med porrer-strimler tilsidst.

Tærten bages i ovn næstnederste rille, ca. 30-35 minutter ved 225 grader.

Server tærten med blandet salat og en hjemmelavet hvidløgs dressing.

Velbekomme!







En kommentar

  1. Anonym sagde på maj 4, 2014

    Er I sikker på at ovnen skal

    Bedømmelse: 1.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?