- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Frokost
Hovedret
Sommer
Tilbehør - Visninger
- 9434
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 20, 2011
- 1 kg
- Bagekartofler
- 1 tsk.
- Timian, tørret
- 2 tsk.
- Citronsaft
- 3 stk
- Laurbærblade
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 1 bdt.
- Porrer, i skiver
- 1 tsk.
- Havsalt
- 1 tbsp.
- Smør, saltet
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 tbsp.
- Olivenolie
Porre-kartoffelfad: Retten er god både som tilbehør til grill-bøffer og grill-kylling.
Stil ovnen på 200 grader. Skræl bagekartofler, halver og skær i skiver ned i et ildfast fad, beklædt med bagepapir.
Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Kommes i fadet med kartoflerne. Krydr med salt, peber, timian evt. lidt revet hvidløg,og kom et par laurbærblade ved. Dryp med olie og rigeligt citronsaft, og bland det hele sammen. Kom små smørklatter ovenpå.
Dæk fadet med staniol og kom i en forvarmet ovn midterste rille ved 200 grader, i ca. 50 minutter. Fjern staniolen, rør lidt i dem, og grill efter i ca. 10 minutter til de har en gylden overflade.
Krydr med lidt ekstra havsalt og peber fra kværn ved servering.
Server porrefadet med grill-bøffer og en let purløgsdressing, se opskrift : https:/nye-kartofler-i-ovn-m-purloeg-citronkyllingelaar-4609/
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.