Porre-kartoffelsuppe m/ bacon

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Forret
Frokost
Hovedret
Natmad
Visninger
3149
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 tsk.
Salt, groft
8 skive(r)
bacon
2 knsp.
Peber, friskkværnet
5 dl
Bouillon, hønsekød, spiseklar
1 tbsp.
Rapsolie
2 stk
Hvidløg, fed
2 stk
Bagekartofler
1 stk
Løg eller zittauerløg
2 knsp.
Muskatnød, revet
3 stk
Porre
1 tsk.
Timian, tørret
1 stk
Æble / æbler
3 stk
Laurbærblade
Porre-kartoffelsuppe m/ bacon

En klassisk  god suppe, hvor jeg også har tilsat lidt æble:

Klargør porrer, bagekartofler, løg og æble (skrælles). Skær i grove tern.

Svits rigeligt bacon af, og tag halvdelen fra til topping. Kom de hakkede løg og hvidløg ved og svits med i lidt rapsolie. Kom derefter kartofler, porrer, timian, laurbær, lidt salt og peber og revet muskat. Steges af et par minutter, hvorefter bouillon hældes over så det lige dækker.

Simrer under låg i en lille time. Fjern laurbær og blend suppen glat, smag til med lidt ekstra muskat og lidt citronsaft.

Server suppen drysset over med baconstykker.

Tilbehør: Grovflutes. Se opskrift: https:/miniflutes-kuvertbroed-grove-4882/

Velbekomme!





Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?