- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Buffet
Hovedret - Visninger
- 3232
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 29, 2011
- 3 tbsp.
- Olivenolie
- 2 tbsp.
- Citronsaft
- 8 stk
- Kylling, lår, kød og skind, rå
- 4 stk
- Gulerod/gulerødder
- 1 kg
- Bagekartofler
- 2 stk
- Hvidløg, fed
- 4 stk
- Laurbærblade
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 2 tsk.
- Provencekrydderi
- 2 tsk.
- Havsalt
- 1 stk
- porrer
- 1 dl
- Vand
- 4 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1/2 l
- Creme fraiche 18 %
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 tsk.
- Citronsaft
- 2 stk
- Hvidløg, fed
Provence kylling og kartofler i fad: En rigtig god ovnret, der ingen tid tager at lave. Skræl bagekartofler og skær i både. Rens og snit porrer, gulerødder, løg og hvidløg. Kom i et ildfast fad sammen med laurbær og provencekrydderi (blanding af oregano, timian, basilikum og rosmarin), dryp med en god olivenolie og citronsaft, Krydr med havsalt og peber fra kværn. Læg kyllingelår ovenpå blandingen, og dryp olie på, og salt og peber, hæld lidt vand ved retten. Stil i en forvarmet ovn ved 200 grader, næstnederste rille, i ca 50-60 minutter. Brug skyen til at hælde ud over kylling og kartofler ved servering.
Hvidløgsdressing: Bland cremefraiche med revet hvidløg, og smag til med citronsaft, salt og peber. Stil koldt til servering.
Stil fadet på bordet ved servering, med dressingen, grovflutes og en grøn salat.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.