- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 600 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 5164
- Pris pr. Portion
- 15.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 7, 2013
Start med at brune nakkefileten af på alle sider. Jeg havde gourmetsaltet fileten natten over (10 g salt pr. kg kød) og saltede den derfor ikke under stegningen.
De rensede grønsager skæres groft ud og ligges i et ildfast fad med et tilhørende låg, en stegeso eller som jeg, en Römertopf. Grønsagerne ligges i fadet og rødvin samt vand tilsættes. Gnid krydderier fx koriander, peber og hvidløgspulver godt ind i stegen og lg det i fadet.
Stik et stegeetermometer i midten af stegen og sæt fadet, husk låget, i ovnen.
Nu skal stegen stå i ovnen ved en temperatur på 100-110 grader i ca. 10 timer eller til stegen har en kernetemepratur på 95 grader.
Kødet flås nu fra hinanden med to gafler og du er klar til den møreste og vildeste madoplevelse nogensinde..
Jeg serverede kødet som en burger med lækker salat blandet med kidneybønner og grillede artiskokker samt pommes….
På KitchenGo.dk har jeg beskrevet opskriften i en lille film som evt. kan ses, klik HER bare rolig den er kogt ned til kun 5 min:-)
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.