- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Forret
- Visninger
- 2209
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 24, 2010
- 250 g
- Skinke, bacon
- 200 g
- Smelteost, revet ost 30+
- 4 stk
- Æg
Den skønne franske traditionelle tærte:
Quiche Lorraine til 4 personerTærtedej: 250-300 g mørdej (evt. færdigvare)Fyld: 175-250g skinke i strimler/tern og eller baconskiver ( 150-200 g revet emmentalerost (revet mild ost) 4 æg 3 dl creme fraiche 9% salt og peber lidt muskatnødFremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Tærtebunden prikkes med en gaffel, skal forbages i 10-12 minutter. Et godt trick for at holde faconen på bunden, er at lægge bagepapir ovenover, så det ligger meget fast på bunden og ned under tærteformen.
Bacon skæres i mindre stykker, der skal ristes for sig selv og dryppe af på køkkenrulle)
Læg skinke / bacon på tærtebunden sammen med halvdelen af den revne ost. Pisk æggene sammen. Tilsæt creme fraiche og krydderier og hæld ægge-mixen over tærten.
Gratiner med resten af osten. Bag Quichen i ovnen i ca. 30 minutter til den er hævet og fint gylden.
Serveres med en lækker grøn salat.