- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 130 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 10 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 1881
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 21, 2009
- 175 g
- Sukker (melis)
- 400 g
- Rabarber
- 2 stk
- Æggeblomme
- 2 stk
- Æggehvide
- 1 tsk.
- bagepulver
- 250 g
- Hvedemel
- 150 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 100 g
- makroner
Tærte er en lækker dessert eller eftermiddagskage. Server den med creme fraiche eller flødeskum, så bliver den lige lidt mere lækker.
Skær rabarberne i stykker på to centimeter og kog dem med 50 g sukker og eventuelt lidt vand, indtil de er møre. Lad det køle af. Imens smuldres margarinen i melet, og 150 g sukker, bagepulver og æggeblommer blandes i. Ælt dejen godt og lad den ligge i køleskabet i en time. Pisk så æggehviderne stive og bland knuste makroner i. Når dejen har stået kold i en time, rulles 2/3 dele af dejen ud og lægges i en smurt tærteform. Fordel æggehvidemassen og herefter rabarberkompotten i formen. Brug resten af dejen til at lave et fletmønster oven på fyldet. Bag tærten ved 200 grader midt i ovnen 25-30 minutter.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.