- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 25 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 3 personer
- Kategori
- Dessert
Sommer - Visninger
- 5643
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 6, 2011
- 1 1/2 dl
- Sukker (melis)
- 500 g
- Rabarber
- 2 dl
- Vand
- 2 tbsp.
- Majsstivelse , fx Maizena
Rabarbergrød er en rigtig dejlig sommer opskrift. Frugt eller bær-grød med iskoldt mælk… så er jeg tilbage i barndommens gade.
Skyl rabarberstilkene for jord. Lad foden sidde på, den giver den bedste smag.
Skær stilkene i 2-3 cm.
Kog rabarber, vand og sukker sammen i ca. 10 minutter til rabarberne trevler.
(Jeg kom også en halv dl finthakket basilikumblade i. Sødt og syrligt går rigtig godt sammen med basilikumblade)
Smag på grøden og tilsæt evt. mere sukker.
Rør majsstivelsen op med en anelse vand og tilsæt grøden.
Kog grøden op og fjern den derefter fra kogepladen.
Sæt grøden i køleskabet og server den iskold.Serveringsforslag:
Server m. fløde eller mælk
Cremefraiche
Lav evt. en rabarberkage m. makroner og flødeskum
Tips:
Nogen vælger at bruge nonoxal i grøden på grund af oxalsyren, men det er slet ikke nødvendigt, når grøden bliver spist sammen med mælkeprodukter… de neutraliserer syren. Desuden er det begrænset, hvor mange rabarber man spiser.
Kan man ikke lide den trevlede konsistens, kan man si grøden, før majsstivelsen bliver tilsat.
Botanisk set er rabarber en grøntsag. (Diskussionsemne)
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.