- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 12 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 3137
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 19, 2010
- 6 tbsp.
- Sødmælk
- 2 tbsp.
- vanillesukker
- 250 g
- Hvedemel
- 2 tsk.
- bagepulver
- 1 knsp.
- Salt, groft
- 3 stk
- Æggeblomme
- 150 g
- Sukker (melis)
- 150 g
- Smør, saltet
- 200 g
- Sukker
- 3 stk
- Æggehvide
- 500 g
- Rabarber
- 100 g
- Hakket nødder
Dej:
Tænd for ovnen, 200 grader. Pisk smør cremet med sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer. Bland mel med bagepulver sigt og rør det i lidt efter lidt skiftevis med mælken. Smør en form med fedtstof og drys med rasp. Hæld dejen i formen og glat overfladen med en dejskraber.
Mareng’s:
Pisk æggehvider næsten stive og pisk sukkeret i ad 2-3 omgange. Pisk det hele stift. Skær den skyllede og derefter aftørrede rabarber i 1-2 cm store stykker og vend dem sammen med nøddekernerne i marengsen. Smør den oven på dejen, sæt formen på en bageplade midt i ovnen. Bag kagen i 40 – 45 minutter.
Lad kagen afkøle let i formen på en bagerist, før den skæres i stykker.
Hej
24-07-2012
Hej