Rense en fladfisk

Bedømmelse: 2.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedningstid
5 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
1 personer
Visninger
7634
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Skrubbe
Rense en fladfisk

Min svigerfar er gammel fisker og ved hvordan en fisk skal “klargøres”. Frisk fanget skrubbe eller anden fladfisk.
Med venstre hånd holdes fisken om hovedet med tommelfingeren placeret tæt ved gællen. Kniven føres fra overkant til ca. midt – rygbenet skæres igennem.
Derefter skæres der forsigtigt videre. Det er kun huden der skal skæres igennem – indvoldene skal der ikke skæres i. Hvis galdeblæren skæres igennem kan fisken komme til at lugte “forkert”.
Piggen skæres af – sidder lige foran finnen tættest på hovedet.
Fisken vendes og der skæres kun igennem huden – undgå at ramme indvoldene.
Hovedet og indvolde rykkes af.
Halen skæres af.
Fisken skylles godt.
Fisken er klar til tilberedning eller at blive fileteret

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?