- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 3 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret - Visninger
- 5445
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 14, 2011
- 10 stk
- Grønsager.
Halvdovne ting fra grøntsags skuffen behøver ikke nødvendigvis ende som hønsefoder. Mange af dem “kvikker” op efter blot en ½ time i iskoldt vand. Der skal ikke meget til at lave en let lækker og fedtfattig suppe til frokost… eller en mere fyldig og mættende omgang gule ærter til aftensmad.
Porrer, gulerødder og kartofler, det er hvad der skal til.
Snit porren i tynde ringe (det grønne kan også bruges) og læg den i rigeligt iskoldt vand, så evt. snavs kan falde til bunden.
Skræl og skær gulerødder og kartofler i mundrette stykker og læg også dem i vand.
Smelt en smule margarine i en gryde og svits alle grønsagerne hurtigt, uden de tager farve.
Tilsæt vand så det dækker + et par bouillonterninger.
Suppen skal koge til grønsagerne er møre.
Smag til med salt og peber.
Server suppen som den er… eller blend den.
Hvis gule ærter ønskes… brug da “Møllerens gule ærter”. De er klart de nemmeste og hurtigste. (Læs på pakken) Start med lidt af gangen, kog og tilføj mere indtil den ønskede konsistens er opnået.
Tilføj frisk timian til de gule ærter.
Specielt de gule ærter er rigtig gode… og med et godt stykke kogt medister, sennep og syltede rødbeder tror ingen på, at det er restemad.
Find min opskrift på syltede rødbeder her: https:/syltede-roedbeder-3673/
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.