- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret - Visninger
- 1542
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 17, 2011
- 1 kg
- Kartofler
- 2 dl
- Fløde 26%
- 2 tsk.
- Havsalt
- 2 tbsp.
- Tilbehør: Solbærsyltetøj
- 3 dl
- Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 kg
- Ribben (svin)
- 5 stk
- Laurbærblade
- 1 tsk.
- Nellike, stødt
- 4 stk
- Hakkede drueagurker
Ribben-stegen kan tilberedes i ovnen el. prøves af på en grill med låg.
Gnid stegen godt ind med havsalt og peber fra kværn, og stødte nelliker. Kom laurbærblade imellem det ridsede svær. Kom på en rist over en bradepande, og stil i en forvarmet oven ved 200 grader. Efter en halv time tilsættes bouillon i bradepanden ( til sovs). På grill stilles en staniolbakke under stegen med lidt væde for at samle stegefedtet, hvis man ønsker sovs til retten. Steges i oven (el grill) i ca. 1 time til halvanden (følg evt. anvisningen på pakningen, hvis man er i tvivl). Ved tilberedning i ovn, dryppes sværen over med lidt koldt vand de sidste 8-10 minutter, og grilles efter ved høj varme med lidt åben ovn, indtil sværen begynder at poppe op, hold øje med den hele tiden så den ikke bliver for mørk.
Jævn skysovsen med lidt fløde el. maizena, og smag til med lidt solbær-syltetøj el. ribsgele.
Server med nye kartofler, skysovs, drueagurker og solbær-syltetøj. Lav flæskesteg-sandwich dagen efter, af resten af stegen.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.