Ribbensteg m. sprøde svær

Bedømmelse: 5.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
190 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
5 personer
Kategori
Frokost
Hovedret
Madpakke
Visninger
12483
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 1/2 tbsp.
Salt, groft
1 kg
Ribben (svin)
4 stk
Laurbærblade
Ribbensteg m. sprøde svær

Forvarm ovnen på 250 grader.
Se efter at sværen er skåret ordentligt. Ofte sker det, man selv må i gang med kniven.
Vend stegen og lav små rids ganske tæt på ribbenene.
Læg stegen med sværen nedad i et ovnfast fad. Hæld vand på, så det lige dækker sværen. Hvis man er til laurbærsmag i sovsen/stegen, lægges laurbærblade i vandet.
Skru ovnen ned på 200 grader og sæt fadet derind i 30 minutter.
Bagefter vendes stegen. Den krydres godt med groft salt. Vær omhyggelig med at fordele det over alle sværene.
Hvis stegen er ”skæv” læg stanniol under, så den ligger helt vandret. Fyld igen vand i fadet… godt og vel 1 cm.
Skru ovnen ned på 180 grader og sæt stegen i ovnen i 1½ time. Kig jævnligt efter at den ikke steger tør.
Er sværene mod forventning ikke sprøde nok… tag da grillen til hjælp.
Lad stegen hvile i 15 minutter uden den er dækket til.
Serveringsforslag:
·       Stegen serveres med skysovs og hvide kartofler.
·       Brunede kartofler, rødkål og syltede asier.
·       Brug den i burgerboller eller som pålæg på rugbrød.




En kommentar

  1. Anonym sagde på maj 2, 2011

    Super resultat – En

    Bedømmelse: 4.5/5. Fra 2 stemmer.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?