- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 300 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Dessert
Jul - Visninger
- 1729
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 19, 2010
- 1 tsk.
- vanillesukker
- 3 tbsp.
- Sukker
Bring mælken op på næsten kogepunkt. Tilsæt risen og skru ned på laveste blus så varmen netop holdes. Rør jævnligt. Klargør vanillestang ved at skabe kornene ud og bland dem med sukker og vanillesukker. Kom resten af stangen i mælken med risene. Sukker med vanille kommes først i risen, når grøden tykner. Samtidigt fjernes vanillestangen fra grøden.
Mandlerne gives et let opkog i vand, afkøles hurtigt i koldt vand, hvorefter de smuttes. Mandlerne med undtagelse af en hakkes. Når risengrøden er ved at være tyk, blandes de hakkede mandler i og der røres til grøden er næsten stiv. Grøden tages af blusset og sættes til afkøling.
Da afkølingen tager noget tid, kunne man lave grøden dagen før den skal bruges.
Når retten skal laves færdig, tager man grøden, tilsætter sherryen og rører grøden lind. Piskefløden piskes stiv og den vendes i grøden i flere omgange. Først 1-2 skeer, der vendes godt i grøden, så den er jævnt fordelt, og så fortsættes der med 2-3 skeer ad gangen til alt er blandet. Den hele mandel tilsættes og der røres en ekstra gang. Serveres med kirsbærsovs ( gerne lunke til varm) eller med Amarena kirsebær.