- Forberedelsestid
- 35 minutter
- Tilberedningstid
- 95 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Visninger
- 677
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 19, 2009
Risalamande er en dejlig juledessert, som ikke kun behøver at blive serveret juleaften. Server den til dine gæster eller familie med en god kirsebærsauce.
I en tykbundet gryde bringes vandet i kog. Risene hældes i, og det bringes i kog. Skær vanillestangen i nogle grove stykker og bland dem i gryden sammen med mælken. Bring det i kog igen og lad det koge ved svag varme med låg på i cirka en time. Herefter skal husblassen blødes op i vand i ti minutter. Klem vandet fra og bland husblassen i grøden mens den er varm. Grøden skal nu køle helt. Tag så vanillestykkerne op og rør grøden godt igennem. Smag den eventuelt til med sukker. Smut og hak mandlerne og vend dem i grøden. Pisk fløden til flødeskum og vend den rundt i grøden. Risalamanden stilles koldt, til den skal serveres.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.