- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
Nytår - Visninger
- 6499
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- november 2, 2010
- 1 tbsp.
- Citronsaft
- 2 1/2 dl
- Fløde 18 %
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 2 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 50 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 1 kg
- Roastbeef
- 2 tbsp.
- Maizena, sovsejævner
- 300 g
- Kantareller, friske
Roastbeefen brunes på panden – på alle sider.
Når den er brunet på alle sider krydders den godt med salt og peber.
Steges i ca. 25 min. med låg på panden – vendes når halvdelen af tiden er gået. Brug eventuelt stegetermometer, der skal vise mellem 50 – 55 grader i midten af kødet. Vi syntes at en roastbeef bliver bedst ved 50 grader.
Når den er færdig stegt, skal den hvile i 10 – 15 min. – pakket ind i stanniol eller andet der kan holde på varmen.
Kantarellerne børstes rene for jord og lignende – det er ikke så godt at vaske/skylle dem.
Svitses let på panden – der må gerne være rester fra stegningen af roastbeefen på panden. Og der tilsættes lidt citronsaft.
Fløde og jævning tilsættes og der foretages et let opkog. Smag til med salt og peber.
Tidsmæssigt passer det med at sovsen er klar når roastbeefen har hvilet.
Serveringstips: Rodfrugter der er tilberedt i ovnen.
PS. Hvis der bliver roastbeef i overskud kan det bruges som pålæg.
Jeg så jeres opskrift på