Roastbeef og flødekartofler med rosmarin

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
5790
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
4 stk
Hvidløg, fed
1/2 l
Creme fine 7%
2 tsk.
Rosmarin
100 g
Mozzarella, 30+
1 tsk.
Peber, friskkværnet
2 tsk.
Salt, groft
2 stk
Løg eller zittauerløg
1 1/2 kg
Kartofler
1 tsk.
Peber, friskkværnet
1 tsk.
Salt, groft
25 g
Smør, saltet
1 kg
Roastbeef
Roastbeef og flødekartofler med rosmarin

Flødekartofler
Løg og hvidløg hakkes fint og kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker.
Løg, hvidløg, salt, peber, rosmarin og cremefine kommes i en gryde og bringes i kog.
Kartofler tilsættes – lad det koge i ca. 8 min. – der skal ikke være mere varme på end det lige koger og husk at rør lidt en gang i mellem.
Det hele hældes over i et ovnfast fad og sættes i en varm ovn ca. 200 grader.
Efter ca. 20 min. fordeles osten oven på kartoflerne. Lad det bage endnu ca 10 min. Kartoflerne skal have en konsistens som “normale” kartofler, når de er klar til spisning.
Roastbeef
Brun roastbeefen på panden – fire sider – ved god varme.
Krydr med salt og peber.
Skru ned for varmen og læg låget på panden. Afhængig af størrelse og ønsker til kødet, skal den stege 20 – 30 min. Denne roastbeef fik 22 min. En god ide er at bruge stegetermometer: Kernetemperaturen skal være 55-58 grader.
Lad roastbeefen hvile indpakket i staniol og viskestykker i mindst 10 min.
Til denne ret blev der også serveret broccoli


2 comments

  1. Anonym sagde på november 22, 2012

    Hej

    Bedømmelse: 5.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på november 22, 2012

    Hej Pia

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?