- Forberedelsestid
- 25 minutter
- Tilberedningstid
- 40 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 6786
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 7, 2011
- 4 stk
- Hvidløg, fed
- 1/2 l
- Creme fine 7%
- 2 tsk.
- Rosmarin
- 100 g
- Mozzarella, 30+
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 2 tsk.
- Salt, groft
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 1/2 kg
- Kartofler
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 25 g
- Smør, saltet
- 1 kg
- Roastbeef
Flødekartofler
Løg og hvidløg hakkes fint og kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker.
Løg, hvidløg, salt, peber, rosmarin og cremefine kommes i en gryde og bringes i kog.
Kartofler tilsættes – lad det koge i ca. 8 min. – der skal ikke være mere varme på end det lige koger og husk at rør lidt en gang i mellem.
Det hele hældes over i et ovnfast fad og sættes i en varm ovn ca. 200 grader.
Efter ca. 20 min. fordeles osten oven på kartoflerne. Lad det bage endnu ca 10 min. Kartoflerne skal have en konsistens som “normale” kartofler, når de er klar til spisning.
Roastbeef
Brun roastbeefen på panden – fire sider – ved god varme.
Krydr med salt og peber.
Skru ned for varmen og læg låget på panden. Afhængig af størrelse og ønsker til kødet, skal den stege 20 – 30 min. Denne roastbeef fik 22 min. En god ide er at bruge stegetermometer: Kernetemperaturen skal være 55-58 grader.
Lad roastbeefen hvile indpakket i staniol og viskestykker i mindst 10 min.
Til denne ret blev der også serveret broccoli
Hej
Hej Pia