- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Hovedret
 Nytår
- Visninger
- 19667
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 16, 2010
- 1 1/2 kg
- Kartofler
- 3 tsk.
- Salt, groft
- 2 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 dl
- Rapsolie
- 1 1/3 kg
- Roastbeef
- 200 g
- Brune champignon
- 1/3 stk
- Pakke bacon

Roastbeef er velsmagende og let at få en succes med. Kan spises på alle tider af året enten varm eller kold. Tilberedningen kan foregå i en ovn, på en grill eller en gryde. Denne opskrift er i en gryde.
Der er tit tilbud på et godt stykke højrebstyndsteg eller tyksteg, derfor er det også en relativ billig ret.
Kødet skal være pudset for sener og hinder. Hvis kødet ikke er snøret skal det gøre med et stykke bomuldsgran.
Kom passende mængde olie i gryden, når olien er meget varm brunes kødet på alle sider. Efterfølgende krydders kødet med salt og peber. Kødet lægges tilbage i gryden ved middelvarme i ca. 25 min. med låg på gryden – har man ikke et låg kan der bruges “sølvpapir”, der genbruges når stegen skal hvile. Kødet vendes når halvdelen af tiden er gået.
Kødet skal hvile i 10 – 15 min. indpakket i “sølvpapir” og et par gode aviser – det er ikke afgørende hvad der står i aviserne 😉
Som tilbehør er der mange muligheder. Denne gang brugte vi forkogte kartofler, brune champignon og bacon. Først steges den halve pakke bacon. De brune champignon halveres og kommes på panden med bacon. Efter ca. 10 min. fjernes champignon og bacon fra panden. Nu er det kartoflernes tur. De halveres og varmes på panden. Ca. 10 min. før roastbeefen er klar til udskæring tilsættes bacon og de brune champignon igen kartoflerne – ved svag varme.
Vi valgte endvidere at lave en champignonsovs og en dejlig salat. Det smagte bare godt og der var roastbeef til friksbagt rugbrød dagen efter.






 
                   
		 
skal der ikke noget væde ved
Hej Zita,
vil gerne bede om en opskrift
Hej Carsten