- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 3 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 1503
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 21, 2009
- 3 bdt.
- Rugbrød, fuldkorn
15,03,2008Rugbrød:
Surdej
Salt
Vand
Hvedemel
Rugmel
Rugkerner
Feks. hasselnødder, solsikkekerner,
Græskarkerner ect.
Surdej + 3 spsk. salt + 1 ½ liter varmt vand røres med 700 g hvedemel +
100 g rugmel + 500 g knækkede rugkerner og et par håndfulde ristede hasselnødder eller solsikkekerner eller græskarkerner efter behag.
Står til næste dag (6 – 8 timer, til det hævet)
700 g rugmel og ½ (så meget den blir´ lind – afhænger af melet) liter varmt vand røres i
Hældes over i forme (3 stk.) – surdej tages fra til næste bagning
Efterhæver 4 – 8 timer
Bages ved 2oo grader i 1 time, bages yderligere ½ time overdækket med stanniol.
Hældes ud af formene og spises –
Ristede hasselnødder
En pande eller en stegegryde varmes godt op – nødderne hældes på og tør ristes mens de vendes rundt så de ikke bliver sorte, skallerne løsner sig lidt, nødderne hældes ud på et klæde og nogle af skallerne gnubbes af – slut
……………………………………………………………………………………………………………………………
Hvis surdejen er blevet lidt træt – stået for længe i køleskabet – tilsæt 2 g gær
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.