Rugbrød

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
3 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
1503
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 bdt.
Rugbrød, fuldkorn

15,03,2008Rugbrød:

Surdej
Salt
Vand
Hvedemel
Rugmel
Rugkerner
Feks. hasselnødder, solsikkekerner,
Græskarkerner ect.

Surdej + 3 spsk. salt + 1 ½ liter varmt vand røres med 700 g hvedemel +
100 g rugmel + 500 g knækkede rugkerner og et par håndfulde ristede hasselnødder eller solsikkekerner eller græskarkerner efter behag.

Står til næste dag (6 – 8 timer, til det hævet)

700 g rugmel og ½ (så meget den blir´ lind – afhænger af melet) liter varmt vand røres i

Hældes over i forme (3 stk.) – surdej tages fra til næste bagning
Efterhæver 4 – 8 timer

Bages ved 2oo grader i 1 time, bages yderligere ½ time overdækket med stanniol.

Hældes ud af formene og spises –

Ristede hasselnødder

En pande eller en stegegryde varmes godt op – nødderne hældes på og tør ristes mens de vendes rundt så de ikke bliver sorte, skallerne løsner sig lidt, nødderne hældes ud på et klæde og nogle af skallerne gnubbes af – slut
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­……………………………………………………………………………………………………………………………

Hvis surdejen er blevet lidt træt – stået for længe i køleskabet – tilsæt 2 g gær


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?