- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 240 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 1727
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 21, 2009
- 5 g
- Bagegær
- 22 dl
- Vand
- 7 tsk.
- Salt, groft
- 2 dl
- Hørfrø, rå
- 250 g
- Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
- 2 dl
- Sesamfrø, hele, tørrede
- 1 kg
- Rugkerner, hele/knækkede
- 2 dl
- solsikkekerner
1: Gæren ligger ved stuetemperatur mellem et og to døgn før rugbrødet laves.
2: Gæren røres ud i 2 dl lunken vand.
3: 100 g rugmel og 1 tsk salt tilsættes, og dejen hældes i en kande eller lignende.
4: Stilles tildækket ved minimum stuetemperatur mellem to og tre døgn indtil surdejen er lys gylden.
5: Surdejen blandes med 20 dl lunken vand i en stor skål.
6: Under omrøring tilsættes 6 tsk. salt, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, rugkerner og 150 g rugmel.
7: Dejen røres i ti minutter gerne med elpisker med dejkråge.
8: To dl dej tages fra, resten hældes i to rugbrødsforme.
9: Dejen stilles overdækket til hævning ved stuetemperatur i minimum tolv timer.
10: Rugbrødene bages halvanden time ved 170 grader.
11: Ovnen slukkes, rugbrødene tages ud af formene og stilles i ovnen igen til tørring i eftervarmen i to timer.
12: Surdejen som er sat til side opbevares i tolv timer i stuetemperatur, inden den sættes i køleskabet til næste gang, der bages.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.