Rugbrød af surdej

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
240 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
2 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
1727
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
5 g
Bagegær
22 dl
Vand
7 tsk.
Salt, groft
2 dl
Hørfrø, rå
250 g
Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
2 dl
Sesamfrø, hele, tørrede
1 kg
Rugkerner, hele/knækkede
2 dl
solsikkekerner

1: Gæren ligger ved stuetemperatur mellem et og to døgn før rugbrødet laves.
2: Gæren røres ud i 2 dl lunken vand.
3: 100 g rugmel og 1 tsk salt tilsættes, og dejen hældes i en kande eller lignende.
4: Stilles tildækket ved minimum stuetemperatur mellem to og tre døgn indtil surdejen er lys gylden.
5: Surdejen blandes med 20 dl lunken vand i en stor skål.
6: Under omrøring tilsættes 6 tsk. salt, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, rugkerner og 150 g rugmel.
7: Dejen røres i ti minutter gerne med elpisker med dejkråge.
8: To dl dej tages fra, resten hældes i to rugbrødsforme.
9: Dejen stilles overdækket til hævning ved stuetemperatur i minimum tolv timer.
10: Rugbrødene bages halvanden time ved 170 grader.
11: Ovnen slukkes, rugbrødene tages ud af formene og stilles i ovnen igen til tørring i eftervarmen i to timer.
12: Surdejen som er sat til side opbevares i tolv timer i stuetemperatur, inden den sættes i køleskabet til næste gang, der bages.


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?