- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Dessert
- Visninger
- 4652
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- januar 9, 2011
- 90 g
- Mørk chokolade også med orange
- 90 g
- Smør, saltet
- 20 g
- Rasp
- 50 g
- Æggeblomme, pasteuriseret
- 30 g
- Sukker
- 1 tbsp.
- kakaopulver
- 90 g
- Æggehvide, pasteuriseret
- 50 g
- Sukker
- 6 tbsp.
- Evt. en lækker Vanilieis
- 20 stk
- Bær efter eget valg (sæsonafhængig)
Dejen: Smør, sukker & rasp blandes sammen i en skål. Tag en gryde og kog vand. Når vandet koger sættes endnu en skål, der kan tåle varmen, over vandet i gryden, og chokoladen hældes i skålen. Den nu smeltede chokolade & æggeblommen røres sammen til en jævn masse. Pas på, at chokoladen ikke er for varm, når det tilsættes æggeblommen.Stivnede æggehvidemasse: Æggehvide & sukker piskes stive & vendes forsigtigt i dejen til en jævn og luftig masse opnås.Fremgangsmåde: 300g af den samlede dejmasse kommes i en rund form m. diameter 15-16cm. Resten af dejmassen skal bruges til topping på desserten.Bunden bages ca. 40 min v. 180 grader celcius. Når den er kølet af lægges resten af dejen på toppen af den færdige dessertbund.
Drys med Kakao. Pynt med lækre friske bær og server umiddelbart efter med en skefuld frisk vanilieis. Har man tiden til det, vil en hjemmelavet vanilieis rørt på ismaskine være et afgjort hit!Du har nu et stk. færdig Chokoladedrøm – der kan få alle til at synge – selv englene. Samtidigt har du en dessert, der på Gourmetagtig vis, ser ud som om, at du har brugt dage i køkkenet.
Du kan med fordel lave dobbeltportion – da den smager så godt, at alle vil have et stykke ekstra :)OBS! Desserten kan ikke laves dagen i forvejen, da fyldet helst skal være helt frisk.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.