- Forberedelsestid
- 25 minutter
- Tilberedningstid
- 40 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 1 personer
- Kategori
- Bagværk
Jul - Visninger
- 3246
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 11, 2011
- 150 g
- Mørk chokolade også med orange
- 1 tsk.
- allehånde
- 1 tsk.
- Kanel
- 2 tsk.
- Natron
- 500 g
- honning, billig
- 1 tsk.
- Nellike, stødt
- 25 g
- Kokosfedt, Palmin
- 2 stk
- Æg
- 500 g
- Sukker
- 750 g
- Hvedemel
Gammel familieopskrift fra Sachsen i Sydtyskland – ca 1860
Honning (smeltet i mikrovn) blandes med mel, sukker og hele æg samt krydderier og æltes på maskine (dejen er tung!)
Rulles ud til ca 1½ cm tykkelse – udstik runde kager med glad eller skær i tavl
Sættes med god afstand på bagepapirsbelagte bageplader og bages i ca 10 min ved 200 grader – gerne varmluft.
Pas på – brænder let på.
Lægges i kagedåser – gerne med halvt overskåret kartoffel, hvis de ønskes bløde.
Kan holde sig i flere måneder og bliver ikke ringere – tværtimod.
Pensles med god chokoladeglasur (Summerbird):
150 g chokolade – 25 g palmin smeltes forsigtigt i mikroovn ved laveste wat.
Hej
Hvordan florMEL er blevet til