Sachsiske honningkager

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Sværhedsgrad
Midt imellem
Serveringer
1 personer
Kategori
Bagværk
Jul
Visninger
3246
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
150 g
Mørk chokolade også med orange
1 tsk.
allehånde
1 tsk.
Kanel
2 tsk.
Natron
500 g
honning, billig
1 tsk.
Nellike, stødt
25 g
Kokosfedt, Palmin
2 stk
Æg
500 g
Sukker
750 g
Hvedemel
Sachsiske honningkager

Gammel familieopskrift fra Sachsen i Sydtyskland –  ca 1860
Honning (smeltet i mikrovn) blandes med mel, sukker og hele æg samt krydderier og æltes på maskine (dejen er tung!)
Rulles ud til ca 1½ cm tykkelse – udstik runde kager med glad eller skær i tavl
Sættes med god afstand på bagepapirsbelagte bageplader  og bages i ca 10 min ved 200 grader – gerne varmluft.
Pas på – brænder let på.
Lægges i kagedåser – gerne med halvt overskåret kartoffel, hvis de ønskes bløde.
Kan holde sig i flere måneder og bliver ikke ringere – tværtimod.
Pensles med god chokoladeglasur (Summerbird):
150 g chokolade – 25 g palmin smeltes forsigtigt i mikroovn ved laveste wat.



2 comments

  1. Anonym sagde på juli 15, 2012

    Hej

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på juli 15, 2012

    Hvordan florMEL er blevet til

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?