- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 35 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 6 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Dessert
Morgenmad / Brunch - Visninger
- 7993
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 4, 2011
- 1 dl
- Rapsolie
- 2 tsk.
- vanillesukker
- 3 tbsp.
- Havregryn
- 3 dl
- Rørsukker
- 1 dl
- letmælk
- 4 stk
- Æbler, røde
- 100 g
- Smør, saltet
- 2 tsk.
- Kanel, stødt
- 4 stk
- Æg
- 2 tbsp.
- Drys: Kanel og sukker
- 2 tsk.
- bagepulver
- 3 dl
- Hvedemel
En meget saftig æblekage, som skal være lidt blød i konsistensen:
Smelt smør i en gryde og køl lidt af. Skræl æbler og skær i grove både/stykker. Pisk æg luftigt med rørsukker og vanille, og bland mel med bagepulver og kanel. Kom mælk og havregryn i æggesnapsen, og tilsæt smeltet smør, rapsolie og melet lidt af gangen. Pisk godt igennem, og hæld i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Kom æbleskiverne ovenpå, og mas dem lidt ned i dejen. Drys over med rigeligt kanel og sukker.
Bages i en forvarmet ovn næstnederste rille ved 200 grader i ca. 35-40 minutter. Mærk efter med en kød nål om kagen er færdig.
Server lun med flødeskum el cremefraiche. Server resten dagen efter til brunch.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.