- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 20 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret - Visninger
- 689
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 5, 2010
- 1 stk
- Peberfrugt, grøn
- 6 stk
- Fuldmodne tomater
- 1 stk
- Hovedsalat, salatblade
- 85 g
- Nicoise oliven
- 200 g
- Tun i olie, konserves
- 3 stk
- Æg
- 4 tbsp.
- Olivenolie
- 6 stk
- Basilikumblade, frisk
- 12 stk
- Ansjosfileter
- 1 stk
- Hvidløg, fed
- 100 g
- Haricots verts
Nip enderne af haricots verts, halver hvidløget, riv basilikumbladen i stykker, pil salatbladende fra hinanden, del tunfisk i små stykker, skær peberfrugt i strimler, skær tomater i kvarte, skær ansjosfileter i strimler.
Bring en gryde med vand i kog. Blancher bønnerne i kogende vand til de er møre, men stadig sprøde, ca. 5 min. Skyl bønnerne i koldt vand,og lad dem køle af.
Imens gnides en flad salatskål med de halve hvidløg. Olivenolie, basilikum, salt og peber blandes i en skål til dressing. Tør salatbladende og vend dem i lidt af dressingen. Fór derefter salatskålen med salatbladende. Anbring tunstykkerne midt i skålen og læg grøn peber og haricots verts rundt om. Arranger de kvarte tomater og de hårdkogte æg i skålen. Pynt med oliven og ansjos. Hæld resten af dressingen over salaten, men bland ikke. Serveres straks.
Det er en rigtig lækker og