- Forberedelsestid
- 20 minutter
- Tilberedningstid
- 20 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Frokost
Hovedret
Påske - Visninger
- 1546
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 5, 2011
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 8 skive(r)
- Rugbrød, mørkt
- 1/2 l
- letmælk
- 2 tbsp.
- Sennep, dijon
- 1 bdt.
- Purløg
- 1 knsp.
- Muskatnød, revet
- 50 g
- Smør, saltet
- 8 skive(r)
- Sprødstegt bacon
- 8 stk
- Æg
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 knsp.
- Peber, friskkværnet
Senneps-sovs:
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i til en dej. Tilsæt mælken lidt ad gangen, til den er kogt ind. Smag til med lidt revet muskat, salt og peber fra kværn, lad sovsen simre i ca fem minutter ved svage varme. Steg bacon skiver og hak purløg. Smag sovsen til med 2-3 spsk. sennep, sluk under gryden, og læg låg på til der skal serveres.
Smile æg: (Skidne æg)
Sæt æggene over i en gryde med koldt vand, og lad koge op under låg. Skru ned og lad æggene småkoge under låg i ca. 6 minutter. Kom de kogte æg i koldt vand, og pil dem. Anret portioner med sovsen, halverede æg drysset med hakket purløg, baconskiver og ristet rugbrødstrekanter.
Retten er en gammel dansk påske-ret, man serverede påske lørdag, og den smager absolut bedre end den lyder. Kan også serveres som tilbehør til dampet fisk (torsk el. sej), eller hamburgryg, med persillekartofler og dampet spinat.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.