- Sværhedsgrad
- Svær
- Kategori
- Buffet
Forret
Tilbehør - Visninger
- 1608
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- august 29, 2020
Det er lækkert med små souffleer og ikke nær så svært at lave, som du tror
Vareforbrug (4 pers.):
100 g kogt laks 50 g reven ost (samsø, danbo) fedtstof til skålene 2 spsk. smør eller margarine 3 spsk. hvedemel 3 dl mælk salt, peber, T4 æg, 2 tsk. maizenamel
Tilberedningstid: ca. 1 time, heraf ca. 30 min. i ovnen.
Ovntemperatur: 175°.
Fremgangsmåde:
- Mos den kogte laks let med en gaffel. Pensl 4 små ovnfaste skåle med smør eller margarine.
- Smelt fedtstoffet i en gryde og bag op med mel og mælk. Kog godt igennem. Tag gryden fra varmen. Smag saucen til med krydderier. Skil æggene. Rør æggeblommerne i saucen een ad gangen.
- Tilsæt laks og ost. Sval let af.
- Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt maizena melet. Vend dem forsigtigt i dejen.
- Fyld skålene op med soufflémassen.
Bag ca. 30 min. ved 175°. Åben ikke for ovnen de før ste 20 min. Servér straks.
Kan serveres med:
Hollandaisesauce.
Kuvertbrød.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.