Små ostesouffleer med laks

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Sværhedsgrad
Svær
Kategori
Buffet
Forret
Tilbehør
Visninger
1608
Pris pr. Portion
Skrevet af
Udgivet den
Små ostesouffleer med laks

Det er lækkert med små souffleer og ikke nær så svært at lave, som du tror

Vareforbrug (4 pers.):

100 g kogt laks 50 g reven ost (samsø, danbo) fedtstof til skålene 2 spsk. smør eller margarine 3 spsk. hvedemel 3 dl mælk salt, peber, T4 æg, 2 tsk. maizenamel

 

Tilberedningstid: ca. 1 time, heraf ca. 30 min. i ovnen.

Ovntemperatur: 175°.

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Mos den kogte laks let med en gaffel. Pensl 4 små ovnfaste skåle med smør eller margarine.

 

  1. Smelt fedtstoffet i en gryde og bag op med mel og mælk. Kog godt igennem. Tag gryden fra varmen. Smag saucen til med krydderier. Skil æggene. Rør æggeblommerne i saucen een ad gangen.

 

  1. Tilsæt laks og ost. Sval let af.

 

  1. Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt maizena melet. Vend dem forsigtigt i dejen.

 

  1. Fyld skålene op med soufflémassen.

Bag ca. 30 min. ved 175°. Åben ikke for ovnen de før ste 20 min. Servér straks.

 

Kan serveres med:

Hollandaisesauce.

Kuvertbrød.

 




Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?