- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 25 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 60 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 8067
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- marts 8, 2011
- 150 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 1 tsk.
- Natron
- 80 g
- Mørk chokolade også med orange
- 100 g
- solsikkekerner
- 200 g
- Sukker (melis)
- 2 stk
- Æg
- 1/2 tsk.
- Salt, groft
- 100 g
- Brun farin
- 300 g
- Hvedemel
(60 stk.)
Jeg var gået i gang med at bage småkager, men løbet tør for hasselnødder. Det eneste der stod i skabet var en pose solsikkekerner. Småkagerne blev overraskende gode… og fik hurtigt ben at gå på sammen med iskoldt mælk.
Vej først alle ingredienserne op, hæld de tørre i en skål for sig og bland godt.
Hak chokoladen groft.
Smelt margarinen i en lille gryde.
Hæld farin og sukker i en skål og tilsæt den varme margarine… rør godt rundt.
Slå æggene ud i skålen… og rør det godt sammen.
Tilsæt de tørre ingredienser og solsikkekerner… dejen bliver meget kompakt.
Tilsæt til slut chokoladen.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Sæt dejen på bageplader med bagepapir.
Brug en teske… dejen flyder ikke meget, så der kan være 25 stk. på en alm. plade. Tryk dem ensartet flade.
Bag i ca. 10 minutter midt i ovnen.
Bruger du varmluft eller bare
Hej Gitte.