- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 20 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 10 personer
- Kategori
- Forret
- Visninger
- 4645
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 27, 2010
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 2 l
- Vand
- 10 stk
- Æg
- 500 g
- Salt, groft
Æggene koges i 20 minutter sammen med de brune blade fra et løg køl herefter æggene og rul dem over er skærebræt så der opstår små revner i skallen. Kog en kraftig saltlage af feks 500 g salt til et par liter vand.
Læg æggene i den afkølede lage i f.eks. et henkogningsglas. Æggene skal helst svømme i lagen. Efter tre til fem dage kan solæggene serveres.
Skær æggene igennem på den lange led og tag den hårde blomme ud. I hullet hvor blommen lå kommer man en dråbe eddike – en lille klat sennep- en dråbe tabasco – lidt engelsksovs eller ketchup – en dråbe olie ( lidt salt og evt. peber – kan undlades). Læg den halve blomme tilbage og den er klar til at blive spist i en mundfuld.
Det er bare guf tag evt. en snaps og en øl til
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.