Solæg

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
10 personer
Kategori
Forret
Visninger
4645
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Løg eller zittauerløg
2 l
Vand
10 stk
Æg
500 g
Salt, groft

Æggene koges i 20 minutter sammen med de brune blade fra et løg  køl herefter æggene og rul dem over er skærebræt så der opstår små revner i skallen.  Kog en kraftig saltlage af feks 500 g salt til et par liter vand.
Læg æggene i den afkølede lage i f.eks. et henkogningsglas. Æggene skal helst svømme i lagen. Efter tre til fem dage kan solæggene serveres.
Skær æggene igennem på den lange led og tag den hårde blomme ud. I hullet hvor blommen lå kommer man en dråbe eddike – en lille klat sennep- en dråbe tabasco – lidt engelsksovs eller ketchup – en dråbe olie ( lidt salt og evt. peber – kan undlades). Læg den halve blomme tilbage og den er klar til at blive spist i en mundfuld.
Det er bare guf tag evt. en snaps og en øl til


Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?