- Forberedelsestid
- 5 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Buffet
Forret
Frokost
Grill
Hovedret
Sommer - Visninger
- 2410
- Pris pr. Portion
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 30, 2020
- 4 stk
- Skalotteløg
- 4 stk
- Hvidløg
- 1 bdt.
- Frisk timian
- 3 dl
- Olivenolie
- 300 g
- Risottoris
- 3 1/2 dl
- Hvidvin (ikke for sød!)
- 1 1/3 l
- Hønsefond
- 100 g
- Smør
- 50 g
- Fint revet parmesan
- 10 stk
- Grønne asparges (uden bund)
- 3 dl
- Friske ærter
Risotto er en italiensk klassiker, som smager helt fantastisk, og er forholdsvis nem at lave, men kræver opmærksomhed undervejs.
Denne er en sommerversion, som er lavet med hånd bælgede ærter og grønne asparges.
- Start med at snitte skalotteløg, hvidløg og timian fint. Kom det derefter over i mellemvarm gryde med olie.
- Efter et par minutter tilsættes risotto risene til gryden, og røres rundt i 3-4 minutter, indtil risene klare i det, end hvide.
- Tilsæt nu hvidvinen og lad den koge ind til en 1/4 del. Husk at rør i den hele tiden.
- Tilsæt nu hønsefonden lidt ad gangen (cirka 1 dl ad gangen). Når det er kogt ind tilsættes en deciliter mere. Det er MEGET vigtigt at røre i den hele tiden, og lade risene suge det meste væske, inden man tilsætter mere, ellers får man en tynd risotto.
- Når risene efter 20-25 minutter er ved at være færdigkogte, og risottoen har en god fast konsistens tilsættes kolde smørtern under omrøring. Derefter tilsættes parmesanosten og røres godt sammen. Smag nu til med salt og peber, og tilsæt ærter og asparges. Anret eksempelvis som på billedet.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.