Sønderjysk ølkage

Bedømmelse: 5.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedningstid
90 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
6 personer
Kategori
Bagværk
Dessert
Morgenmad / Brunch
Visninger
13390
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
3 dl
Hvidtøl
1 tsk.
bagepulver
4 dl
Brun farin
4 dl
Hvedemel
1 tsk.
vanillesukker
1 tsk.
kardemomme
2 knsp.
allehånde
1 tsk.
Kanel, stødt
Sønderjysk ølkage

Denne kage vækker gode minder fra min barndom….

Man kan lave den i to versioner, den hurtige el. den langsomme (bedste resultat efter min mening).

Bland mel, brun farin, bagepulver og krydderier, har også tilsat allehånde i min udgave.

Hæld en halv øl ved (ca. 2 1/2 til 3 dl) og rør det hele godt sammen. Jeg havde ikke hvidtøl (som normalt bruges), så tilsatte en almindelig øl. Det gør at kagen bliver lidt  mere lys i farven, men dog stadig rigtig god.

Hæld dejen i en grundigt smurt aflang brødform.

Langsomme version: Bages nederste rille i en forvarmet ovn, ved 180 grader, dækket til med stanniol 45 minutter, så den ikke bliver brændt.

Stanniolen fjernes og kagen bages videre i ca. 45 minutter ekstra.

Den hurtige version: Kagen bages nederste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter, mærk med en kødnål om den er færdigbagt. Kommes ud af formen og køler af på en rist.

Da det er en fedtfattig kage, kan man smøre den lune kage med smør, med lidt god samvittighed , eller spise den med cremefraiche m/ vanille.

Velbekomme!




Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?