- Forberedelsestid
- 45 minutter
- Tilberedningstid
- 85 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Visninger
- 3198
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 24, 2009
Til sprægt kylling skal den hele kylling ligge i saltlage 24 timer, inden den tilberedes.
Saltlage:
En liter vand, salt, farin, peberkorn, som knuses, en kvist timian og laurbærblad røres sammen til salt og farin er opløst. Kyllingen lægges i lagen – den skal være tildækket. Lad den stå tildækket i køleskabet.
Efter de 24 timer skylles den hele kylling. Grovhak løg, gulerod porre og selleri og bland det i en gryde sammen med en liter vand og en kvist timian. Kyllingen lægges i og koges ved svag varme i en halv time. Herefter skal den trække tyve minutter. Kyllingen skæres i stykker og serveres.
Til sprægt kylling smager eksempelvis nye kartofler og gammeldags grøn salat rigtig godt.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.