Sprød kartoffel-pizza m/ bacon & hvidløg

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Bagværk
Buffet
Frokost
Hovedret
Visninger
1595
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
Sprød kartoffel-pizza m/ bacon & hvidløg

Sprød kartoffelpizza (2 stk): En hurtig hverdagsret at lave, hvor man kan vælge at købe en rulle pizzadej, og bruge kartofler fra dagen før, hvis det skal gå stærkt. Ellers lav pizzaen fra bunden.
Grov-pizza dej: Opløs gær i lunkent vand, tilsæt salt og rapsolie. Tilsæt først rugmel, rør grundigt, og derefter hvedemelet lidt ad gangen, ælt dejen til den er smidig og ikke klistret. Sæt lunt, til hævning i ca. 40 minutter.
Tænd ovnen på 250 grader, og lad en bageplade blive varmet med, så den er godt varm til pizzaen. Mens dejen hæver, røres olivenolie med revet hvidløg, oregano og lidt citronsaft, riv osten (mild ost) det smager bedre end at købe en færdig-revet ost. Skær de lidt lune kartofler i grove skiver. Steg bacon lidt af, så de stadig er bløde, og gem baconfedtet
Slå dejen ned, og ælt igennem. Dejen deles i to stykker (el. til en stor plade-pizza, så skal den bages et par minutter mere), og rulles så tyndt ud som muligt i cirkelform. Rul dejen ud på en bageplade med bagepapir.
Kartoffel-fyld: Smør lidt hvidløgsolie på pizzabunden, og drys revet ost på, gem lidt til topping. Smuldr de lune kartoffelstykker ud over pizzaen, dryp over med lidt baconfedt og små stykker bacon. Krydr med salt og peber fra kværn. Drys tilsidst over med lidt ekstra revet ost, oregano og hvidløgsolie.
Bag pizzaerne ad to gange midt i ovnen ved 250 grader i ca. 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Server med grøn salat, se opskrift: https:/groen-salat-maebleeddike-marinade-croutoner-4508/
Velbekomme!





Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?