- Forberedelsestid
- 10 minutter
- Tilberedningstid
- 15 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Bagværk
Buffet
Dessert
Morgenmad / Brunch
Sommer - Visninger
- 2860
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 5, 2011
- 3 stk
- Æg
- 50 g
- Drys: Mandelflager
- 1 knsp.
- Salt, groft
- 1 dl
- Hvedemel
- 1 tsk.
- vanillesukker
- 1 tsk.
- kardemomme
- 2 dl
- letmælk
- 1 stk
- Appelsinskal, revet
- 50 g
- Smør, saltet
- 1 dl
- Appelsinsaft
- 2 tbsp.
- Vand
- 100 g
- Tilbehør: Is, syltetøj eller bær
En dejlig dessert til en sommeraften.
Sprøde, helt tynde crepes med appelsinsmag, er ekstra lækre hvis de flamberes i orangelikør, og drysses over med mandelflager. Pisk en dej med æg, mælk, vand, mel, appelsin, kardemomme, vanille, smeltet smør, og lad den hvile en halv time. Steg dem så tynde som muligt, et par minutter på hver side ved medium-høj varme, til de er sprøde.
Fold dem og server med en god is, friske bær, f.eks. hindbær, blåbær, blandet frugt, el. solbær-syltetøj.
Portionsanret og server med det samme, mens de stadig er sprøde, el. flamber med orangelikør, hvis det er til en festlig lejlighed.
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.