- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 335 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Hovedret
Jul
Mortens aften - Visninger
- 2170
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 17, 2009
- 5 kg
- Gås
- 1 tbsp.
- Sukker (melis)
- 6 dl
- Vand
- 1/2 kg
- Æble / æbler
- 250 g
- Sveske, uden sten
For mig er stegt gås en gammel traditionel spise, og jeg får det heller ikke tit. Men jeg synes, det er rigtig lækkert, og så er det ren julehygge.
Start med at rengøre gåsen og skylle den godt. Tør den tør bagefter. Gnid den så med salt indvendig og udvendig. Rens æblerne og sær dem og sveskerne i stykker. Drys blandingen med lidt sukker, inden det fyldes i gåsen. Luk den med kødpinde og læg den med ryggen opad på en rist med en bradepande under. Steg den så på nederste rille ved 160 grader i to en halv time. Vend herefter gåsen, hæld fedtet i bradepanden fra gåsen fra og erstat det med vand. Steg gåsen i endnu to en halv time og slut af med at brune den ved 250 grader med åben ventil. Lad gåsen trække i den slukkede men åbne ovn.
God appetit.
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.