Stegt lever i flødesovs

Bedømmelse: 3.8/5. Fra 4 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
60 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
18715
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 stk
Løg eller zittauerløg
2 1/2 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
1/2 bdt.
Salt, groft
1/2 tsk.
Peber, friskkværnet
3 dl
Hvedemel
50 g
Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
150 g
Champignon
1 tsk.
Kulør
500 g
Svinelever
2 dl
Kartoffelvand
Stegt lever i flødesovs

Start med løg og champignon. Rengør… skær løg i halve skiver og champignoner i kvarter.
Steg løgene klare i lidt af margarinen. (Tips: ønskes de brune, tilsæt en dråbe kulør) Læg til side.
Champignonerne får samme tur på panden… tilsæt evt. lidt salt, så fordamper væden hurtigere. Læg til side.
Mens løg og champignoner steger, tørres leverskiverne af i køkkenrulle og evt. sener fjernes.
Mel blandes med salt og peber og leverskiverne vendes heri. Steges i margarine på en hed pande i 2 minutter på hver side. Læg til side.
Skru helt ned for varmen og tilsæt det sidste margarine. ( Der er altid mel tilbage fra leverskiverne, brug 2 spsk. til sovsen) Melet drysses forsigtigt over og røres til en jævn blanding, inden fløden tilsættes. Kog op.
Spæd til med kartoffelvand… hvis sovsen er for tyk. Og kulør… hvis du ønsker en brunere farve.
Bland løg og champignon godt rundt i sovsen,
Læg leverskiverne i og lad det koge stille op igen, inden skiverne vendes. Sluk for varmen og lad stå i 5 minutter.Serveringsforslag:
Kartofler eller kartoffelmos.
Grønsager… som ærter og gulerødder
Variation:
For en knap så fed varaiation, brug da madlavningsfløde… eller endnu bedre letmælk.


En kommentar

  1. Den ukendte kok sagde på december 11, 2010

    Lever smager godt og sovsen

    Bedømmelse: 3.4/5. Fra 5 stemmer.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?