- Forberedelsestid
- 60 minutter
- Tilberedningstid
- 60 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 18715
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- december 10, 2010
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 2 1/2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1/2 bdt.
- Salt, groft
- 1/2 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 3 dl
- Hvedemel
- 50 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 150 g
- Champignon
- 1 tsk.
- Kulør
- 500 g
- Svinelever
- 2 dl
- Kartoffelvand
Start med løg og champignon. Rengør… skær løg i halve skiver og champignoner i kvarter.
Steg løgene klare i lidt af margarinen. (Tips: ønskes de brune, tilsæt en dråbe kulør) Læg til side.
Champignonerne får samme tur på panden… tilsæt evt. lidt salt, så fordamper væden hurtigere. Læg til side.
Mens løg og champignoner steger, tørres leverskiverne af i køkkenrulle og evt. sener fjernes.
Mel blandes med salt og peber og leverskiverne vendes heri. Steges i margarine på en hed pande i 2 minutter på hver side. Læg til side.
Skru helt ned for varmen og tilsæt det sidste margarine. ( Der er altid mel tilbage fra leverskiverne, brug 2 spsk. til sovsen) Melet drysses forsigtigt over og røres til en jævn blanding, inden fløden tilsættes. Kog op.
Spæd til med kartoffelvand… hvis sovsen er for tyk. Og kulør… hvis du ønsker en brunere farve.
Bland løg og champignon godt rundt i sovsen,
Læg leverskiverne i og lad det koge stille op igen, inden skiverne vendes. Sluk for varmen og lad stå i 5 minutter.Serveringsforslag:
Kartofler eller kartoffelmos.
Grønsager… som ærter og gulerødder
Variation:
For en knap så fed varaiation, brug da madlavningsfløde… eller endnu bedre letmælk.
Lever smager godt og sovsen